keskiviikko 22. joulukuuta 2010

Enää kaksi yötä jouluun

Ihmisen arvoa ei ratkaise se,
mistä hän on tullut,
vaan se minne hän on matkalla.
- Z. Topelius-
.. Ihana ystävä kävi miehineen parin yön yökylässä. Näin ihanan enkelin sain joulun odotuksen iloksi tuliaisena...

....ja enkelirasian täynnä suklaata!

Näitä sukkia aloittelin kuun alussa Oulun junassa ja valmistuivat sitten toisen Oulun reissun jälkeen. Piipahdin nimittäin viikon päästä uudelleen Oulussa. Nyt teatterireissulla. Käytiin katsomassa ihanaista prinsessa-satua Rosa Ruususesta.
Lähtö Ouluun oli vähän vauhdikas. Sattui nimittäin niin, että meinasin jäädä junasta ja ensin jäinkin. Odottelin kotona kaikessa rauhassa poikani kyytiä junalle. Tyttäreni, joka oli tullut jouluksi kotiin, soitteli veljelleen kysyen missä viipyy, kun junan lähtöön on enää kymmenisen minuuttia. Apua, heräsin minäkin! Onneksi kaikki matkaan lähtevä oli jo ulko-ovella, kengät jalkaan, takki päälle ja laukkuineni portille.
Kun käännyimme aseman pihaan, niin junapa jo puksutti etälään päin perävalot vilkkuen.Siinä sitä vähän noiduttiin ja pyörähdettiin autolla aseman pihalla pientä ympyrää. Sitten auton nokka kohti seraavaa pysäkkiä, jonne on matkaa 25 km. Soitin miniälle,että katsoisi netistä junan lähtöajan sieltä. Aikaa meillä oli ruhtinaalliset 16-17 minuuttia!!! Ja muutama rekka edessä muun liikenteen lisäksi ja 8-kympin rajoitukset! Välillä meinasin hermostuksissani tuskastua. Kuskini KÄSKI rauhoittua, ettei hänkin hermostuisi.

Ja niin kurvattiin onnellisesti aseman pihaan, jossa juna seisoi. Seisoi silloin vielä, mutta kun hyppäsin autosta laukkuineni, niin junapa jo liikkuikin.... siispä juoksuksi, hyppäys alimmalle junan portaalle ja käsi salamana oven kahvalle, jolloin ovi AUKESI!!!! Portailta katsoin taakseni, esikoiseni juoksi perässä ( miksiköhän???), mutta kai huojentuneena pysähtyi ja vilkutti hyvät matkat!!

Soitin hänelle, kun pulssini oli rauhoittunut ja kiittelin kyydistä ja ehdotin vähän rauhallisempaa matkaa takaisin kotiinsa. Hän kyllä tuumaili, ettei puhuttasi mitään isälleen, mutta enpä malttanut pitää suutani kiinni.

On tästä pikkuisen keskusteltu jälkeen päin, mies kun joutuu yleensä aina vähän odotteleen lähdöissämme. Mutta on minulla selityskin junasta myöhästymiseen. Omasta mielestäni sanoin pojalle junan lähtevän kymmentä vaille, kun hän taas sanoo minun sanoneen kymmentä yli! Oli miten oli, ehdin Ouluun ja teatteriin!
Joo, teatteriin! Junassa katsoin kenkiini ja hyvät hyssykät, minulla oli jalassa kuoma-saappaat! Niinpä tietenkin, ensimmäiset jalkineet kiireessä eteisessä jalkaan. Mutta eipä hätiä mitiä, sain nätit nilkkurit lainaan kyläpaikkamme frouvalta. Oishan niillä kuoma-saappaillakin tietenkin voinut mennä teatteriin, mutta noin oli kuitenkin kivempi.
Piipahdinpa seuraavana päivänä Matleena ystävänikin luona.

Enkeleitä, enkeleitä...
Isoin on Oulussa neuleillassa opeteltu ja hopeinen Novitan Silver lankaa, joka oli aika karheaa virkattavaa. En taida toista siitä tehdäkään! Pienemmät virkkasin ohuesta virkkauslangasta. Enkelit saivat päähänsä ripustuslenkit, joten ne ovat varmaankin joulun ajan joulukuusessa.
Enkeleitä on nyt valmiina seitsemän kappaletta. Nämä enkelit menevät vähäksi aikaa kalenteriauton luukkuun ja pääsevät sieltä pikkupoikien mukaan, kunhan piipahtavat mummilassa. Näissäkin enkeleissä on ripustuslenkki, jotta voivat sitten lennellä kuusen oksilla.

Jouluun on enää neljä yötä!
Eipä ole enää kuin kaksi. Tietsikkani nimittäin lakkasi toimimasta. Lopulta vika oli näppäimistössä ja hiiressä. Ne ovat nyt pojaltamme lainassa ja kone toimii taas! Ja sain tehtyä valmiiksi tään postauksen.

9 kommenttia:

pirle kirjoitti...

Olipahan matkustuskokemus!
Toivottelen joulun iloa ja rauhaa sinulla ja perheellesi.

Matleena kirjoitti...

Ja enää yksi yö! :) Enkeleitä täälläkin on lennellyt parvittain ja lisääkin näyttää olevan tulossa. Tosin suurin osa on vain syntynyt täällä ja sitten lentänyt jo muualle.

Matleena kirjoitti...

Piti sanomani vielä, että ihana tuo lyhtykuva!

Päivi, Lankakomero kirjoitti...

Mukavaa joulunaikaa sinulle!

Seijasisko kirjoitti...

Rauhaisaa Joulua Teille. <3

Anonyymi kirjoitti...

Olipa matka, mutta loppu hyvin, kaikki hyvin. Rauhallisempaaa Joulun aikaa ! Kuvat ovat kauniita ....

Pia kirjoitti...

Aika moinen seikkailu.

Jouluiloa!

Hepsi kirjoitti...

Joulutähden valoon
metsä nukahtaa.
Jokaiseen pieneen taloon
joulu tulla saa.

Hyvää joulua!

Virvatuli kirjoitti...

Oi miten ihastuttavia enkeleitä! Ihastuttava blogi kaikin puolin, tännehän täytyy eksyä uudestaankin... Muikean mukavaa Tätä Vuotta sinulle!