tiistai 18. tammikuuta 2011

Vuoden ensimmäiset!

Hetkinen onnea on enemmän arvoinen
kuin tuhat vuotta historiaa!
-Voltaire-
...
Vuosi on jo hurahtanut kunnolla käyntiin. On pidellyt pakkasiakin, meidän mittarissa asteita parhaimmillaan -29.4 ja välillä taas vain kolme - neljä astetta miinusta. Nyt satelee hiljalleen lunta, jota mekin viimein saadaan tännekin kunnolla. Meillähän lumitilanne on ollut pikkuisen huonompi kuin tavalliseti näihin aikoihin!

Käsityörintamallakin on jo jotain valmista. Tiskirättejä piti tehdä vähän lisää, kun varasto hupeni minimiinsä. Alimmaisessa rätissä näkyy eri värjäyserän väriero. Enhän tuota huomannut kun hämärän aikaan ja lampun valossa tikuttelin. Vaan ei taida haitata käytössä ja voihan tuon jättää itsellekin!
Pikkuinen enkelikin on tämän vuoden töitä! Se liitelee ensi viikonvaihteessa toiseen kotiin!

Näitä sukkia tykkäsin tehdä. Lankana on Regia 4-fach haltbar by Kaffe Fassett. Langan ostin Tampereen käsityömessuilta syksyllä 2009.


Siniset tein SeiskaVeikasta
Varsi pitkähkö ja koko noin 43, ehkä! Molemmissa sukissa resori 3 oikein 1 nurin, jota jatkoin sitten vielä sukan teräosan päälläkin. Tämän mallin olen napannut Matleenalta. (Sorry, en saanut tähän millään linkkiä Matleenan Blogiin!) Tykkäsin tehdä näin. Valmiina on vielä yhdet, mutta en saanut niistä julkaisukelpoisia kuvia.

Mies on kehunut vuosia äitinsä kutomia sukkia, joissa kantapää on tehty niin, että sukka pysyy hyvin paikallaan jalassa. Enpä ole asiaan sen paremmin tutustunut, mutta kun mieheni toi serkultaan ( 81v.) parit sukat joululohet hänelle vietyään, niin tarkastelinpa sukkia tarkemmin. Niissä oli kantapään alaosaankin tehty parit kavennukset. Päätinpä sitten itsekin näihin sukkiin kokeilla samaa mallia.
Käytännössä ei ole vielä toimivuutta testattu, mutta ei tuo nyt niin hassultakaan näytä.

Tämä pienimmäinenkin on jo aloittanut mummilan yökyläilyt!
Joulun alla oli ensimmäisen yön ja kovasti aikoi tulla toistekin. Toisella kerralla oli koko poikatrio yökylässä. Aamulla pappa vei isommat pojat päiväkotiin ja vasta iltasella äiti kävi hakemassa nuorimmaisensa kotiin.
Päivällä kävimme laskemassa rannalla mäkeä ja huristeltiin pulkan kanssa joen jäällä. Kyllähän meillä oli lumileikeissä kivaa.

5 kommenttia:

Mammutti kirjoitti...

Hyvin on vuosi siellä lähtenytkin käyntiin käsitöidenkin osalta! Oikein hyvää käsityövuotta ja iloisia hetkiä pienokaisten seurassa!

Matleena kirjoitti...

Onpas mukavan näköiset värit noissa "Fasset-sukissa". :) Ja mielenkiintoinen tuo anoppisi kantapääkavennus. Kunhan saat kokemuksia käytöstä, niin kerrohan minullekin. Taisi muuten olla 2008, kun käytiin Tampereen messuilla ja 2009 oltiin yhdessä Oulun messuilla. Vai mitä tuumaat!?!

Marjut kirjoitti...

Hauska tapa tehdä kantapää; täytyykin joskus kokeilla.)

Anonyymi kirjoitti...

Kauniita sukkia ja mukava vinkki kantapään kaventamiseksi. Kudon itse kantapään alku- ja loppupäähän muutaman kerroksen samaa vahvistettua neulosta, samoin sukan kärkeen. Tulee vähemmän parsimista ?

pirle kirjoitti...

Mukavissa merkeissä näyttää vuosi alkaneen sinulla :)
Kuulin käsityökahvilassamme, että tuommoiset sukat, joissa on pienet kavennukset kantapään alla ovat todella hyvin "istuvat". Itse olin vähän epäileväinen, kun näyttivät luonnossa vähän omituisilta...