sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Prinsessan mekko


Sen siitä saa, kun bloggastauko pitenee ja pitenee. Harmaita hiuksia ja turhautumista tais tulla, kun tein tohkeissani ennen reissuun lähtöä juttua prinsessan mekosta. Kirjoittelin iltasella 6.2 (ja nyt 11.2 uudelleen) tätä tarinaa, kun aamujunalla piti lähteä tyttären ja vauvan luo Helsinkiin. Yöllä ennen nukkumaan menoa yritin julkaista juttua, mutta mitään ei tapahtunut, enkä päässyt sivulta pois kuin sulkemalla koko koneen. Nyt tyttären koneella sain sivuni auki ja luonnoksessa oli kuvat, mutta tekstit puuttuu!!!! Ja muistaisinko muka, mitä kirjoittelin, en tietenkään!!!
Siis, lyhykäisesti uudelleen. Ystäväni Matleenan tyttäreltä sain vinkin ja kopion ohjeesta (Moda 6/2010), 
kun suunnittelin prinsessalle mekkoa. Sitä sitten tekemään. Pitsikuvion kaaviossa oli ruutuja: "ei silmukkaa". Höh, mitä se nyt tarkoittaa? Soitto Matleenalle ja hyvien ohjeiden myötä pääsin taas  eteenpäin. Mekon valmistumiseen meni vajaat pari viikkoa, minuksi aika hyvin! 
 
Mekon helmaan ja kaula-aukkoon piti tehdä rapuvirkkaus. Muutama vuosi sitten tein sellaista, mutta aattelin etsiä netistä muistille apua. No, nettipä ei suostunut aukeamaan, joten piti ihan omasta päästä muistin mukaan  aloittaa. Tällaista jälkeä syntyi, en tiedä tuliko oikeaa vai mitä, mutta ihan kelvollisen näköistä reunaa sain aikaiseksi ja se riittää itselleni.
Mekko on jo vauvan kotona. Mietiskelin sen kokoa tehdessäni, isoko vai ehkä jo pieni, kun tein sen ohjeen mukaan 1-3 kk ikäiselle. Vauva täyttikin jo 3 kuukautta, mutta mekossa on kyllä kasvuvaraa vielä. Vyötteettömän langan mekkoon sain sisareltani.  Mielestäni se on villaa ja kudoin 3,5 numeron puikoilla. 
.
Ompelutöitäkin tein. Vauvalle köllöttelyalustoja, syöttörättejä ja vaunun kuomuun pari suojaliinaa. 
Talvista taidetta pihallamme. Varaston katolle luoja on järjestänyt tasaisen lumikerroksen. Ei taitaisi ihminen saada tuollaista aikaiseksi.
Aita ja pihalamppukin ovat saaneet koristuksensa. 
Tuon alemman kuvan alle taisin kirjoitella jotain säästä. Edellisenä päivänä oli nimittäin pakkasta 33.4 astetta, joka sitten lauhtui 10 asteen seutuville ja alkoi sataa lunta. 
Kauppareissulle lähtiessämme lakaisin portaat. Parin tunnin jälkeen palattuamme sain tehdä lumitöitä puolitoista tuntia. Onneksi lumi oli kevyttä, mutta paljon sitä oli. 
Tulipahan päivän jumppa suoritettua.  
Tänne  vauvan luo odotellaan  pappaa ensi viikolla, sitten seuraavalla ajelen papan kans autolla kotiin. Täällä  ollessani tikuttelen itselleni neuletta  Novitan mohairista, mitä nyt vauvan kans seurustelulta ennätän.  <3 

14 kommenttia:

Pia kirjoitti...

Oikein onnistunut prinsessamekko pikku prinsessalle.

Malli45 kirjoitti...

Ihana mekko!
Lunta riittää...

Matleena kirjoitti...

Voi miten ihana mekosta tuli! Siis aivan prinsessamainen kuten Prinsessalle sopiikin. ;)

Lunta on täälläkin mukavaa määrä ja nytkin satelee hiljalleen lisää. Mittari näyttää -4, joten iha sopiva talvilämpö.

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Mukava kuulla sinustakin! ;o)

Ihana mekko! Täytyy etsiä ohje, jos olisi kokoja isommallekin "vauvalle"..

Kauniita lumikuvia.

Seijasisko kirjoitti...

Tosi suloinen mekko.<3..ja kauniita kuvia.

Anonyymi kirjoitti...

- Tuon mekon vois kyllä vaikka syödä!! IHANA!! Laskeskentelin jo, että milloinkahan aikaisintaan meille tulis pojanlapsentyttöjä.
- Monesti sitä joutuu Matleenalta ohjeita kysymään, mutta Matleenahan se osaa!!!!
-t-

Pirena kirjoitti...

Voi miten kaunis prinsessanmekko. Onhan teillä siellä pohjoisessa jonkunverran enemmän lunta kuin täällä etelämpänä.

TeSa kirjoitti...

Ihanaa ystävänpäivää myös sinulle.
Kaunis mekko, pitsikuvio on söpsö.

Sude kirjoitti...

Johan oletkin soman prinsessamekon neulonut.
Lunta taitaa tulla vielä lisääkin, mutta siitä huolimatta, OIKEIN HYVÄÄ YSTÄVÄNPÄIVÄÄ !

Katinka kirjoitti...

Todella hyvin onnistuneen mekon Prinsessa sai <3 Onnittelut, ei äiti turhaan uskonut kykyihisi (en voinut olla vierestä kuuntelematta niitä puheluita, kun neuvoja kaipasit :D )

Terveisiä koko poppoolle!

Matleenan tyttö

merkku kirjoitti...

Voi miten ihana ja suloinen mekko!

Marjut kirjoitti...

Todella kaunis prinsessamekko:)

Sipi kirjoitti...

Aivan ihana mekko!

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Löysin blogisi hakiessani mekko ohjetta 5vk vanhalle tyttärelleni. :) Nyt aloitin tämän saman mekon ja hetihän se tökkäsi siihen ei silmukkaa kohtaa pitsiraidassa. Jos huomaat tämän, niin osaisitko auttaa? :