tiistai 7. toukokuuta 2013

Eämä on lyhyt.
RIKO sääntöjä,
anna nopeasti ANTEEKSI,
SUUTELE hitaasti,
RAKASTA totisesti,
NAURA rajoittamattomasti,
ÄLÄKÄ koskaan KADU mitään,
mikä sai sinut HYMYILEMÄÄN!
-Mark Twain-

Sain Santtuni kukkimaan, tai sain ja sain, taisi kukka vaan päättää kukkimisestaan ihan omaksi ilokseen. Toivottavasti saan sen pysymään kukissaan. Äitini sanoi joskus kauan sitten, että hänkin taitaa lopettaa omien kukkiensa hoitamisen, kun hänellä ne eivät kuki, vaikka kuinka hoitaisi, ja minulla ne kukkivat vaikken hoida niitä! Se oli silloin, kun santtuni kukkivat komeasti, mutta nyt on mennyt vuosia kukkimatta!

No joo, tässä sitten sukkasetti, joka valmistui jo vapuna. Viimeistelyä vailla huhtikuun tuotoksia siis.

Tässä pienen poikavauvan sukat. Ekat ihan pienet, varret saattavat kyllä yltää polviin. Saan vietyä ne vasta loppukuusta perille, kun menen etelään. Piti tehdä vähän isommatkin, jos nuo pienet jäävät heti liian pieniksi.
Malli on sama, kuin noissa aikaisemmissa vihreä-pinkki-valkoisissa. Lanka Nallea, vihreä vanhaa jämää, valkoinen edellisten jämää ja sininen piti ostaa! Oisin halunnut vaaleampaa sinistä, muttei ollut!  

Tein sitten sukat myös vauvan äidille ja isille. Äidin sukat samaa Nallea, mutta isin sukat SeiskaVeikkaa. Valoinen oli jämälankaa, vihreä ja sininen piti ostaa. Vihreä vaan on vähän "väärän" väristä, mutta ei ollut enää monen vuoden takaista sävyä!  

Tässä koko sukkasetti.
Sitten aattelin, ettei enää yhtään sukkaaaaaa!
Mutta kuinkas ollakaan, kun en muuta heti keksinyt, muuan step-lanka päätyi sukkapuikoille. Se saa kyllä nyt sitten olla sellainen "kunmuutaeiolekäsillä"työ.
Kun viikko, pari sitten siivosin lankanurkkaustani, sieltä putkahti esiin keskeneräinen pyöröpuikoilla oleva valkoinen neule.  Ei harmaata hajuakaan, koska se on jäänyt kesken, mutta eilen päätin tarttua puikkohin!
Alkuperäisestä suunnitelmastakaan ei ole hajua, joten nyt sitten improvisoin siihen asti kuin lankaa riittää!

Kukkii meillä yksi orkideakin!

4 kommenttia:

intsu kirjoitti...

Oih,miten kauniita kukkia ja varsinkin tuo orkidea. Minä tänäkeväänä laitoin vihdoin orkideani roskiin. Niin monen monta vuotta olivat olleet ja ei muutakuin ruma pitkä varsi,kuin mikäkin roitama. Mulla sisäkukat helposti kuolee. Ulkona puutarhassa onnistun paremmin.
Kauniita,kauniita sukkia. Eikös vaan olekin niin,että vaikka jämälankoja olis miten paljon tahansa,niin just se väri jota tarttis,niin ei löydy!

Matleena kirjoitti...

Onpa sinulla mukava tuliainen vietävänä! :) Paljon sait lankajämiä noihin kulutettuakin, mutta miten kokonaissaldon mahtoi käydä, väheniköhän se ollenkaan.

Ihanasti kukkivat sekä santtu että orkidea! Minullakin sininen santtu kukkii jo, mutta orkideoissa on vasta lupauksia esillä, siis kukkavarsia kasvattaa pari yksilöä.

Heleena kirjoitti...

Tavattoman ihana sukkasetti!

satunNainen Paula kirjoitti...

Iiiih, näin Vartahilla linkin kuvan kera blogiisi, joka oli ihan pakko avata! Pikkuruisessa kuvassa santut näyttivät aivan VIRKATUILTA! Ja näyttävät edelleen, ihana tuo tarkkarajainen reunaraita!