keskiviikko 16. kesäkuuta 2010

Vanha hame ja kukkasia

Sulje silmäsi
niin näet kauemmaksi!
Kylläpä tuo aika on taas vierähtänyt, niin ettei tässä ole juuri ehtinyt koneelle. Pihan kynsimistä riittää ja riittää. Pari päivää olen putsaillut marjapensaiden ympäristöä. Siellä kun rehottavat rikkaruohot, leinikit, nokkoset ja voikukat ja hyttyset pörräävät ympärillä. Vielä piisaa repimistä ainakin huomiseksi. Aika paljon sain kuriinkin tuota rehoitusta, kun syksyllä levittelin haravoidut lehdet pensaitten juurille ja nyt olen tyhjentänyt sinne ruohonleikkurin ruohot. Marjapensaat ovat tontin rajalla, ja suurin savotta onkin aidan vierustolla.
Tykkään touhuta ulkona, mutta sisälläkin on puuhaa.

Tämä hame on ollut uusi neljäkymmentä vuotta sitten. Hameelle on jakku ja pitkät housutkin. Ja kaikki sopivat vain viereen. Tulikin mieleen, että kadonnutta vyötäröäkö nyt pitäisi alkaa etsiä??? Taitais olla toivoton työ.
Vanha vaatekasa on siis ollut käsittelyssä. Suurimman osan olen nyt saanut laitettua matonkuteisiin, roskiinkin olen osan "raskinut" heitää ja kierrätykseenkin jotakin menee. Jo oli aikakin, sillä olen säilönyt noita vaateriepuja pari-kolme-nejäkymmentäkin vuotta!!!! Huhhuijaa!!
Nyt sitten vähän pihan kukkasia.

Pioni aukaisee kohta kukkansa. Omistan ainoastaan yhden, mutta tähän viereen aion hankkia ainakin pari lisää, kunhan taas ennätän puutarhalle.

Pihlaja oli viime viikolla näin veikeän näköinen nuppuineen. En ole tainnut aiemmin katsoakaan tarkkaan pihlajan nuppuja, tuollaisia pieniä palloja....
.... kuin vasta täydessä kukassaan.

Näitä narssisseja olen ottanut vaasiin, vienyt kylään ja haudalle pitkästi yli sadan kappaleen ja vieläkin kukkia riittää. Nyt ne eivät kuitenkaan viihdy vaasissa kuin viikon verran, ensimmäiset olivat yli kaksi viikkoa.

Kullerot lopettelevat kukintaansa. Ihmeen pitkään ne ovat kukkineetkin, ekat olivat kukassa jo kahdeskymmenes toukokuuta ja varmaankin viimeiset tämän kuun kahdeskymmenes. Sen verran on vielä kukkia. Ihanan lämpimän toukokuun lopun ja tämän viileähkön kesäkuun ansiota varmaan, kun kukat jaksavat pitää kukkansa näin pitkään.
Vuohenjuurikin jaksaa kukkia.
Käsitöitäkin on tullut vähän tehtyä.
Ensimmäiset ylipolven sukkani ovat valmiit ja toinen pari on jo aloitettu!
Huomenna ne täytyy kuvata.

10 kommenttia:

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Voi kuin kauniita perennoja! Sulla on puutarha täydessä kukassa!

Mun äitini on samanlainen jemmaaja, muutama vuosi sitten onneksi alkoi perkaamaan kaappejaan ja siellä oli tosiaan vanhimmat tyttöajan vaatteita.. Nyt mä olen jo haikaillut parin äitini vanhan 60-70-luvun retrovaatteen perään, mutta minkäs teet, samassa hävityksen huumassa meni nekin.. ;o)

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä tuota kukkaloistoa kelpaa ihailla. Toinen asia - olet yhtä hoikka kuin ennenkin mutta vaatteet kutistuvat käyttämättöminä komerossa ihan oikeasti. Muutkin ovat samaa mieltä ?

malli45 kirjoitti...

Kauniita kukkia! Puutarhatyö ei lopu, jos on sen aloittanut. (Minulla ei ole kuin takatontilla luonnonkukkia)
Vaatteet kutistuvat kaapissa, se on tosiasia!
Mutta tuumaa vielä, mitä kannattaa säästää!!!

Marjut kirjoitti...

Alkukesän kukat ovat niin kauniita. Ja se on muuten ihan totta, että vaatteet kutistuvat, jos ne joutuvat olemaan liian pitkään kaapissa:D

Irina kirjoitti...

Kauniita kuvia puutarhastasi! Pihlajissa onkin nyt valtavat määrät kukkia! Syksyllä onkin sitten pihat punaisena!Ja linnuilla ruokaa!
Joo, tosi on että vaatteet kutistuvat kaapissa. Ainakin ne useamman vuosikymmenen takaiset.
Raskitko hukata noita retrovaatteitasi. Minua harmittaa vieläkin, kun olen aikoinani leikellyt vaatteitani matonkuteiksi. Ne Beatles-jutut eritoten :o(
Onpa kaunis Puropusero tuolla aiemmassa postauksessa.
Mukavaa viikonjatkoa sinulle!

Anonyymi kirjoitti...

Kylläpä sinulla on kauniita kukkia.
Olet tehnyt ja teet kovasti töitä niiden eteen. Hienoa!
- - Voin lohduttaa, että tuota vaatteiden kutistumista on liikkeellä ja se on tosi rajua. Mekin tuossa viikko-toista sitten, vanhimman lapsenlapsen rippijuhlien alla, katselimme vanhoja kuvia, niin täytyypä sanoa, että jos vähänkin huonompi muisti olisi, niistä ei kyllä olisi itseään tunnistanut. Eikä paljon lohduta edes ajatus, että mummuilla pitää olla sen verran fläskiä luiden päällä, etteivät lapsenlapset loukkaa itseään. Minulla vaatteet eivät jää muistuttamaan ajasta 20-30 kiloa sitten, sillä annan ne sitämukaan ystävättärille, SPR:n- tai Pelastusarmejan kirppikselle, kun eivät sovi päälle tai muuten eivät enään miellytä.
-tainaf-

Matleena kirjoitti...

Olipa lohdullista luettavaa noissa aiemmissa kommenteissa! ;DDD Että vaatteet kutistuvat kaapissa! ;DD Ilmankos sellaisia löytyy minunkin kaapista! ;D

Ihania kukkakuvia taas! Ja ylipolvensukat siis jo valmiit sinullakin! :) Kuvaa jään odottamaan.

Mammutti kirjoitti...

Voi että on kauniita kukkia! Minä keksin loistavan tekosyyn olla perkaamatta esim. nokkosia, niillähän voi värjätä lankaa, hih. Onneksi mun ei tarvitse perustella puutarhahommien tekoa tai tekemättä jättämistä kuin itselleni, tai se se taitaa olla vaikeinta.
Samaa vaatehommaakin täällä tehty ihan vähän kerrallaan päivittäin. Voi kun raaskiskin heittää armotta pois, vaan ei, ainakin napit yms. puran vaatteista.
Kaunista kesän jatkoa!

Marleena kirjoitti...

Pirjo-Riitta:
Kiitos :-D
Kai tuota jemmausta pitää vähän jo rajoittaa. Jospa osaisi tehdä sen, että kun yhden uuden hankkii, niin yhden vanhan heittää pois!

Anonyymi:
Kyllä kukkasia on kiva katsella.
Tiedä tuosta hoikkuudesta, mutta kummasti pitkään kaapissa ollut vaate kiristää!!! ;-D

Malli45:
Ei lopu puutarhatyö, ei lopu!
Kai sitä jotain pitää säästääkin, mutta tomera meinaan nyt olla!

Marjut:
Alkukesähän se saa nuo kukat tuntumaan niin ihanilta.
Kai tuo kaappikutistus pitää jo uskoa! Hih! ;-D

Irina:
Pihlajissa on tosi paljon kukkia ja niin tulee tietenkin marjojakin. Saiskohan nyt tehtyä pihlajanmarjahyytelöä?
Varmaan nyt sitten tulee jotain säästettyä! ;-D
Kiitos Puropuserosta.
Mukavaa alkavaa viikonloppua sinulle. :-D

Tainaf:
Kiitos!
Mun pitäis kyllä muokata pari kukkapenkkiä uusiksi, kun ovat päässeet vähän huonoon kuntoon, mutta josko sitten syksyllä????
Kyllähän nuo vanhat valokuvat ovat aika raadollisiakin (kilojen suhteen!), vaikka niin mukavia ovatkin. :-D

Matleena:
Niin, kutistuvat, kutistuvat!!! Ja taitaa niitä löytyä aika monelta naisihmiseltä. ;-D
Joo, sukkakuvat näkyy kohta!

Mammutti:
Kiitos!
No, en minäkään kyllä perustele tekemistä tai tekemättä jättämistä jos ei huvita mennä tekemään pihätöitä. Mutta tykkään touhuta pihalla enempi kuin sisällä!
Mikä se on noitten ryysyjen kanssa, kun se luopuminen on muka niin hankalaa??? Mutta nyt minä kyllä.... ;-D

"pappi puikoissa" kirjoitti...

Hahaa, näkisitpä mun vaatekaapin :D! Joskus, kun on muutaman kilon laihtunut, tulee toiveikkaana kokeiltua jotain päälle, mutta ei, ei se vyötärö palaa enää koskaan :D. (Mutta eihän sitä koskaan tiedä, jos muuhun vielä tarvitsisi niitä vanhojakin vaatteita, pahan päivän varalle, niinkuin...)