keskiviikko 28. tammikuuta 2009

Amaryllis ja paperileikki

Pelkkä eläminen ei riitä;
Tarvitaan auringonpaistetta, vapautta
ja pieni kukka
Noin viikkoa ennen joulua sain tuliaisiksi amarylliksen, joka on jaksanut kukkia koko ajan. Parhaillaan siinä on kolmas kukkavarsi upeassa kukinnossaan.
Neljä kukkaa on auki, kaksi vielä nupuillaan.
Vissiin jokin siivouskärpänen on minuun pistänyt, kun olen saanut jonkinlaisen siivousvimman.
Olen saanut jo siivoottua pari isoa keittiön kaappia ja eilen sitten tartuin lipaston "kuittilaatikkoon" . Sinne olen parin vuoden aikana tyhjentänyt lompakosta kaikki kauppakuitit ja kaikenlaista pientä muistilappusta, matka- ja teatterilippuja, matkapäiväkirjoja, matkoilta jääneitä rahoja; ruotsin, norjan ja eestin kruunuja, amerikan ja kanadan dollareita ja intian ja thaimaan ja brasilian rahoja! Haa, rahaa on! Mitähän noilla tekisi. Ei niitä nyt niin paljoa ole, mutta mukava suunnitella niille käyttöä, josko vaikka
jotain kivaa......
No, siinä sitten kävin lattialla istuen joka lapun läpi ja ruttailin kasaan kaikki tarpeettomat paperit. Mies toi minulle siihen kahvit ja tuumasi, että nyt ois pikkupojille hyvä leikkipaikka!
Kuinkas ollakaan, hetken päästä ovi kävi ja koko katras pelmahti sisälle. Siinähän sitten riemu repesi, kun pääsivät hyörimään paperikasan keskelle. Minulle tuli pikkuisen hoppu pelastaa säilytettävät aarteet!

1 kommentti:

Matleena kirjoitti...

Voi minkä ilon pojille järjestit ja sallit! ;) Ja vielä sanotaan, ettei nykylapset osaa leikkiä. Osaavathan ne, kun vain annetaan heille mahdollisuus käyttää luovuuttaan.
Onpa amaryllis ahkera kukkimaan! Meillä on toinen kukkavarsi lopettelemassa kukintaansa, mutta molemmissa on ollut vain neljä kukkaa - kauniita tosin nekin.