tiistai 2. huhtikuuta 2013

Kolmet sukat + yhdet vielä

Mitä enemmän
ihminen hiljentyy,
sitä enemmän hän kuulee!
-Baba Ram Dass-

Näillä keväisen aurinkoisilla hiihtoladuilla hiihtelin päivää ennenkuin mies kyyditsi minut lentokentälle 20.3. Olen ollut nyt kohta kaksi viikkoa Helsingissä ihanaisen tyttärentyttären luona. Huomenna lennän taas kotiin.
Mutta käsitöitähän tuo otsikko lupaa.
Aloitin tään postauksen tekoa jo kotona, mutta keskenpä on ollut. Kolmet sukat olin jo saanut valmiiksi aikasemmin ja nuo -vielä yhdet- juuri ennen reissua.

Jämälanka ja muitakin yksittäisiä keriä päätin tässä tuhota ja kun en muutakaan keksinyt, niin sukkiinhan sitten päädyin.
Punaraitaiset 7-veikat taisin aloittaa jo tammikuulla. Punavalkoiset naisten ja punaharmaat miesten kokoa. Nämä saattavat päätyä vaikka lahjaksi tai tuliaisiksi jollekin pariskunnalle ensi joulun aikaan. Punaista ja valkoista jäi vielä, harmaa lanka loppui!

 Tavissukkien jälkeen päätin tarttua Kalajoki-ohjeeseen. Nallelangasta tikuttelin nämä. Oli ihan mukava ja mielenkiintoinen malli. Kärkikavennus meni ensimmäisessä sukassa uusiksi. Muistutti mieleen, että maltappa lukea ohje ensin kunnolla, ettei tartte moneen kertaan tehdä!

Edessä olevan sukan väri on lähinnä oikeaa! Vähän tumma tuo väri on tälle mallille, vaaleammasta tulisi näyttävämpi. No, tuotakin lankaa on nyt sitten nyssäkkä jäljellä!

Ennen lähtöäni sain valmiiksi nämä -vielä yhdet- harmaat seiskaveikat. Vaaleampi harmaa lankanyssäkkä loppui. Ois vaan saanut tuo viimeinen vaalea raita  tulla vähän lähemmäksi kantapäätä, mutta se nyt on missä on!
Tummaa harmaata lankaa vielä riittää!!!! Lisää sukkia tulossa, valmiinakin on, kuvaamatta vain!

Pitkäperjantain pääsiäispirpana Porvoon reissullamme kilisyttää kelloa kuparipannu toisessa kädessään. Kylästelimme mielenkiintoisessa kodissa; paljon kukkia, valokuvia, ihania esineitä, pieniä tavaroita, nippeleitä ja nappuloita ja kaikkea kivaa pienen ihmisen tutkittavaa riitti. Ja meillä kolmella aikuisella oli täysi työ pysytellä neitosen perässä.  Ipana oli Porvoon "mummilla" jo ainakin kolmatta kertaa, mutta aiemmin ei vielä kävellyt eikä juossut! 

3 kommenttia:

Seijasisko kirjoitti...

Kauniita sukkia ja suloinen pikkuneiti.<3 Aurinkoisia hiihtokelejä!

enkulin käsityöt kirjoitti...

Ihana pikkuneiti. Upeita sukkia olet saanut aikaan. Ihanaa huhtikuuta Sinulle.

Matleena kirjoitti...

Miten tämä postaus on jäänyt minulta huomaamatta!!! :o Nyt päätin kurkata, että eikös siellä olis jotain. Ja olihan täällä. :)

Minusta tuo väri sopii oikein hyvin Kalajokiin ja muutenkin se on niin nätti väri. Ja Ipana on ihana, jos et satu sitä tietämään.