maanantai 3. marraskuuta 2008

Aurinkoinen aamu

Ihanan aurinkoinen marraskuun aamupäivä.
Herättyäni sytytin tulen takkaan ja hellaan. Hellalla paistoin itselleni aamumunakkaan ja söin sen sitten takkatulilla. Romanttista! Joo, mutta ihan järkevä selityskin: Talossamme ei ole muuta lämmitystä, kuin yläkerran sähköpatterit. Mies touhuili kaukolämpöjuttujen kans viime viikolla kellarissa, mutta lämmön päällekytkemiseen tarvittava mies ei ehtinyt meille perjantaina, joten se tapahtuu vasta viikon kuluttua. Mies on tämän viikon reissussa, joten minun piti jäädä mökin lämmittäjäksi, oisin kai muuten voinut lähteä mukaan kylästelemään!

Hieman hymyilytti, kun lähdin katsastamaan rannan tilannetta. Kävin uimassa 1.11 aamusella joen rannassa. Ranta oli silloin hivenen jääriitteessä, joten oli vähän hankala pulahtaa veteen. Lähdin siis katsomaan "jäätilannetta", kun noita pakkasöitä on ollut. Mikä sitten hymyilytti? No, kun laitoin pipon päähän ja toppatakin päälle, mutta uimaan mennessä oisin paljain kintuin aamutakissa polkaissut pyörällä rantaan.

Oishan tähän voinut pulahtaa. Jospa huomenna aamulla!

Uusi pyykkikoneeni hyrisee nyt urakalla. Vanha sanoi työsopimuksen totaalisesti irti muutama viikko sitten. Toista vuotta se temppuili, pesi milloin huvitti. Ei siis lähtenyt käyntiin ollenkaan tai ei ottanut vettä tai jätti linkoukset tekemättä. Joskus pyykki oli parikin päivää koneessa ja aina välillä yritin sitä napsutella pesemään ja sitten lurjus yks kaks pesikin ja vielä useamman koneellisen peräkkäin. Sitten se jätti linkoukset paitsioon ja lopulta se sitten meni hulluksi ja pyöritti ohjelman formulavauhtia läpi niin, ettei edes vesi ehtinyt koneeseen. Parikin korjaajaa kävi sitä ihmettelemässä, mutta kun kone oli toiminut moitteettomasti jo 23 vuotta, ei siihen enää ollut varaosia!
Sain siis uuden, ja tässä se nyt on!

Myyjä lupas tämän kans toimivan 20 vuotta.

Mies vain viisasteli, että mitä nyt teen kun ei tarvi enää harrastaa; nyrkkipyykkiä!!! Meinasin...tai jos, katse vois... Niin no, nuo miehet!!!!!!

2 kommenttia:

Matleena kirjoitti...

Ihana aamu sinulla takkatulen ääressä! Mekin pidettiin eilen takkatulia kahteen otteeseen ja tänään on leivinuunin vuoro. Pian saadaan lämpimäispullia - olisitpa täällä! Ehkä saadaan joku vieras, saa nähdä.

On se tuo Kemijoki niin upea joki, ja niin kotoisen tuntuinen. :)

Marleena kirjoitti...

Hei Matleena! Todennäköisesti tulen torstaina Ouluun. Toivottavasti pääsen!

Kemijoki on minulle sellainen sielun maisema. Arvaat varmaan, että siitä on "muutamia" valokuvia.